Kniha - Uzdravme se Adelle Davis

Kód: 141
380 Kč
Skladem

 Adelle Davis držitelka Nobelovy ceny za chemii  

    Lékařská věda o velmi účinném léčení a prevenci nemocí pomocí živin, udělala za posledních 30 let nesmírně pokroky. Tyto poznatky jsou však většinou roztroušeny ve speciálních odborných časopisech, které jsou málo čteny, takže většina praktických lékařů o nich ani neví. Autorka této publikace vystudovala lékařskou fakultu, získala vědeckou hodnost z biologie a biochemie a specializovala se na ortomolekulárnu medicínu. Ortomolekulárna medicína léčí živinami, tj látkami, obsaženými v lidském těle. Nedostatek některých látek vyvolává určitou nemoc. Z toho hlediska je složení potravy pro nemocného stejně důležité jako i pro zdravého. Uzdravení z jakékoliv nemoci nemůže být rychlé, pokud je neúčinné trávení a vstřebávání. Naše strava by měla sestávat co nejvíce z potravin v přirozeném stavu. O stupni našeho zdraví rozhoduje nejen výběr potravin, ale i způsob jak je připravujeme. Pokud jíme potraviny, které mají nevhodný poměr kalorií a živin, vznikne nedostatek životně důležitých živin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Adelle Davis držitelka Nobelovy ceny za chemii  

    Lékařská věda o velmi účinném léčení a prevenci nemocí pomocí živin, udělala za posledních 30 let nesmírně pokroky. Tyto poznatky jsou však většinou roztroušeny ve speciálních odborných časopisech, které jsou málo čteny, takže většina praktických lékařů o nich ani neví. Autorka této publikace vystudovala lékařskou fakultu, získala vědeckou hodnost z biologie a biochemie a specializovala se na ortomolekulárnu medicínu. Ortomolekulárna medicína léčí živinami, tj látkami, obsaženými v lidském těle. Nedostatek některých látek vyvolává určitou nemoc. Z toho hlediska je složení potravy pro nemocného stejně důležité jako i pro zdravého. Uzdravení z jakékoliv nemoci nemůže být rychlé, pokud je neúčinné trávení a vstřebávání. Naše strava by měla sestávat co nejvíce z potravin v přirozeném stavu. O stupni našeho zdraví rozhoduje nejen výběr potravin, ale i způsob jak je připravujeme. Pokud jíme potraviny, které mají nevhodný poměr kalorií a živin, vznikne nedostatek životně důležitých živin.


     ,, Nejčastější chybou lidí, kteří se začnou zajímat o výživu je, že zdůrazňují jedinou potravinu nebo pilulku a očekávají, že jejich zbaví určitých potíží. Tento sklon pramení ze záměny výživných pilulek a s léky. Ke svému zdraví musíme mít ve stravě, pokud možno současně 10 aminokyselin z plnohodnotných bílkovin, kyselinu linoleovou z nenasycených olejů, asi 15 vitamínů a 15 minerálů. Žádná z těchto výživných složek nemůže být zastoupena jinou.
Nemůžeme očekávat zlepšení svého zdraví, pokud nesplníme všechny tyto požadavky. Těchto 40 živin musí dostat každý člověk dostatek bez ohledu na jeho zdravotní potíže. Protože mnohé z těchto živin těžko získat v stravě v přirozeném množství, většinou musíme v těchto případech sáhnout k pilulkám.

     Nevyrábí se žádná pilulka, která by obsahovala všechny 40 živin. Abychom zjistili, které pilulky v jakém množství potřebujeme, musíme si několik dní zapisovat jídelníček všeho, co za den sníme. Poté pomocí tabulek výživných hodnot potravin vypočítáme, kolik živin jsme snědli. Rozdíl mezi doporučenou normou a našim výpočtem vyrovnáme tabletkami. Pokud jsme nemocní nebo když jsme se dosud nesprávně stravovali, potřebujeme živin více, než je v normách. Pro zdravého člověka ale nepotřebujeme více kalórií.''

Adelle Davis: Co Vám chybí, abyste byli fit; Ekokonzult 2013

Autorka napsala tuto knihu pro lékaře, ale napsala ji tak srozumitelně, aby ji mohli používat úspěšně i sami nemocní.

,, Jsme přesvědčeni, že pokud budou dodržovány stravovací zásady předložené v této knize, dosáhne se na jejich základě mnohem větší přínos pro zdraví lidstva, než z čehokoliv jiného v dosavadní jeho histórii.''

Dr. Currier z akademie výživy v USA

Najdete nás i na MALL.CZ